Abonner viaRSS-feed

Apropos snøvintere

Skrevet av admin den 03.03.2010 i Arkivet | Ingen kommentarer..

Vinteren 1951 var vinteren da det ikke ville holde opp å snø. Det var så vidt plenene var bare til 17. mai. ”For øyeblikket er de fleste beboerne der oppe (på Eikermoen) blitt huleboere. Snøen går i ett med taket på de lave husene og dekker de fleste av dem slik at selve dagslyset er stengt ute. Enkelte husfedre har gravet lange, smale kanaler inn til ett eller to av vinduene gjennom snømuren for å fange litt av det sparsommelige lyset der ute i gata. Hos andre er det skibakke fra mønet og ned på fortauet” skrev M. B. Landstad (barnebarn av salmedikteren) om vinteren 1951. Han var på Eikermoen og intervjuet Hjalmar Rustand (født 1871) som fylte 80 år i mars dette året.
En trøst var det at neste snøvinter var spådd å komme 50 år senere, i 2001

Utdrag fra «Edel årgang» 10. januar 2002

Legg igjen din kommentar:

Nå er Langs Lågens årbok for 2016, nummer 38, kom i handelen. Vi er allerede i gang med neste års utgivelse.
Innen boka skal sendes til trykkeriet skal vi ha fylt 192 sider med, forhåpentlig vis, godt og interessant lesestoff. Det makter vi ikke alene. Vi er helt avhengige av at dere sender inn artikler til oss. Og det gjør dere virkelig. Noe vi og våre lesere er takknemlige for.
Stoffet som blir sendt inn gjør virkelig en forskjell. Det bidrar til å fortelle lokalsamfunnets historie. Det gir oss, folkene som bor her, en identitet.
Ta kontakt om du har ei historie å dele.
Ring tlf.: 932 29 102 eller trykk på e-post nedenfor.
vsb@langs-laagen.no
Abonner viaRSS-feed
© Langs Lågen | Theme: Bloggdesigns3 av Bloggdesigns.no
Forlaget Langs Lågen, Knut Hamsunsvei 12, 3612 Kongsberg. Tlf. 32 73 29 36 - Kontakt via Epost