Abonner viaRSS-feed

Langs Lågen 2016 har kommet

Skrevet av admin den 20.11.2016 i Nyheter | Ingen kommentarer..


Langs Lågens 38. årgang ligger nå ute for salg hos byens bokhandlere.
Årets utgave mener vi har en god miks av riktig gammelt stoff blandet med artikler fra tida mange av oss har opplevd deler av. Slike sprang i tid gir virkelig perspektiver, så sett deg i godstolen og start lesinga. Boka er både til hygge å nytte. God fornøyelse.

Årets Langs Lågen er levert trykkeriet

Skrevet av admin den 26.10.2016 i Nyheter | Ingen kommentarer..

brannstasjonenlite

Bildet viser den gamle brannstasjonen i Peckels gate

Endelig er Langs Lågen 2016 kommet trygt fram til trykkeriet. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på resultatet av alt arbeidet som er lagt ned av alle medarbeiderne og forfatterne. Boka kommer til forlaget rundt 20. november, med du kan ikke vente den i postkassa før minst 14 dager seinere, kanskje enda seinere. Det er masse arbeide med utkjøring av giroer, med pakkemateriellet og med selve pakkingen. Forretningene får den etter noen dager.

I årets utgave kan du bl.a. lese hva Kjell Gjersum skriver om sin tid som byingeniør og brannsjef på Kongsberg.

Langs Lågen 2015

Skrevet av admin den 14.11.2015 i Nyheter | Ingen kommentarer..

LL 2015 fotoLangs Lågens årbok 2015 ligger nå for salg hos byens bokhandlere. Av innholdet kan vi nevne jazzfestivalens 50-års jubileum, flyulykka på Knuten i 1965, Margit og Numedalsbanen, ny informasjon om sabotasjen på KV i 1944, kinoen historie på Kongsberg og mye annet. Boka koster kr. 330,-, og kan bestilles fra forlaget.

Langs Lågen på facebook

Skrevet av admin den 25.11.2012 i Nyheter | Ingen kommentarer..

Følg Langs Lågen på facebook. Vi håper at flere nå vil følge oss, og at vi på denne måten kan komme i kontakt med folk som sitter på gode historier og fine historiske bilder.

Langs Lågen 2012 klar til trykking

Skrevet av admin den 08.10.2012 i Nyheter | Ingen kommentarer..


Etter noen lange uker er årets utgave av Langs Lågen klar for trykking. I år har vi hatt hjelp til ombrekkingen av Mette Martinsen. Det har vært deilig ikke å ha hele ansvaret for den delen av produksjonen.
Årets bok inneholder mange godbiter som f.eks. arrestantene i Røyslandstua og Kongsberg Treindustri, som lagde radiokasser til de kjente merkene som f. eks.Philips og Radionette. Andre ting er er historiene om bergåndene og frakting av steinene til kirkemuren.
Gled dere!

Årboka har kommet

Skrevet av admin den 18.11.2011 i Nyheter | Ingen kommentarer..

Årboka er i hus. Men der skal den jo ikke være. Det er allerede lagt ut bøker hos byens bokhandlere, og til uka kommer omtale av boka i Laagendalsposten.

Det lages nytt abonnementssystem for Langs Lågen i år. Det ser ut til å være ferdig i skrivende stund, så da er det bare å sette i gang med pakkingen av de rundt 550 eksemplarene som skal sendes til abonnenter rundt om i hele Norge. Men de aller fleste bor jo langs Lågen.

En stor takk til alle dem som har bidratt ti at årets utgave har blitt så bra.

Årboka for 2011 snart klar

Skrevet av admin den 09.11.2011 i Nyheter | Ingen kommentarer..

Nå er endelig årboka for 2011 ferdig fra trykkeriet. Neste stopp på produksjonslinjen er bokbinderen. På grunn av stor pågang, nå som jula nærmer seg, ble det bestilt plass hos boktrykkeren for ca to måneder siden.

2011 er det store jubileumsåret for Kongsberg. Vi nevner i fleng: Kongsberg Skytterlag 150 år, Solveig Amundsen 100 år, Kongsberg kommunale elektrisitetsverk 100 år, Kongsberg sanitetsforening 100 år, Jazz Evidence 50 år og enda noen til.

I år som ifjor har vi den gleden å servere artikler om Kongsberg kirke. Den feiret jo 250 årsjubileum i september. Som dere skjønner har dette vært et helt spesielt år for Kongsberg. Men vi har ikke glemt distriktene rundt byen. Vi har artikler om utskjæringer i Uvdal kirke, stedsnavn på Skrim og deromkring, post fra Nore med Titanic, utgravinger i Komnes og om Rauhellern turisthytte for å nevne noe.

Gled dere folkens. Det er mye godt lesestoff i årets utgave av Langs Lågen.

Gamle bilder

Skrevet av admin den 26.08.2011 i Nyheter | Ingen kommentarer..

Gamle bilder forteller historie. Det er det ingen tvil om. Fra tid til annen kommer det bilder inn til oss. Det er vi veldig glade for, men vi har stadig behov for bilder, gamle bilder, til å illustrere artikler. Noen ganger blir artiklene skrevet på bakgrunn av bildene også. Hver uke leverer vi en artikkel til Laagendalsposten. Det har vi gjort i 17 år nå, så behovet for nye, gamle bilder er til stede. Så har du bilder liggende. Ta kontakt. Om du ønsker det kan vi kopiere dem og du får bildene tilbake. Ellers går de inn i vårt arkiv.

Årboka for 2011

Skrevet av admin den 14.12.2010 i Nyheter | Ingen kommentarer..

Høsten er her og arbeidet med dette årets bok er i full sving. Vi er så heldige å ha mange bidragsytere, så stofftilgangen er god, og stoffet variert. Men vi kunne tenke oss mer fra Numedal.
Også i år bilr det noen artikler om kirken. Den fyller jo 250 år i september 2011. Ellers kan vi røpe at det kommer artikler om alt fra stedsnavn på Skrim til gamle gravfunn og Elise Sverdrups bil. Det er med andre ord stor spredning i stoffet.

Register over artiklene i Langs Lågen

Skrevet av admin den 22.04.2010 i Nyheter | Ingen kommentarer..

For ti år siden ble det laget et register over alle artiklene i Langs Lågen fra 1978 til 1999. Registeret ble trykt og utgitt som et hefte i 2000. Selv om mange kjøpte heftet får vi stadig spørsmål om når den eller den artikkelen sto på trykk. Nå har vi lagt ut registeret. Trykk på fanen «Register 1978-99″ og se registeret. Det er søkbart, så det er bare å skrive ordet i søkefeltet og håpe på treff. Søkefeltet finner du nederst til venstre på skjermen hvis du bruker Firefox.

Nå er Langs Lågens årbok for 2016, nummer 38, kom i handelen. Vi er allerede i gang med neste års utgivelse.
Innen boka skal sendes til trykkeriet skal vi ha fylt 192 sider med, forhåpentlig vis, godt og interessant lesestoff. Det makter vi ikke alene. Vi er helt avhengige av at dere sender inn artikler til oss. Og det gjør dere virkelig. Noe vi og våre lesere er takknemlige for.
Stoffet som blir sendt inn gjør virkelig en forskjell. Det bidrar til å fortelle lokalsamfunnets historie. Det gir oss, folkene som bor her, en identitet.
Ta kontakt om du har ei historie å dele.
Ring tlf.: 932 29 102 eller trykk på e-post nedenfor.
vsb@langs-laagen.no
Abonner viaRSS-feed
© Langs Lågen | Theme: Bloggdesigns3 av Bloggdesigns.no
Forlaget Langs Lågen, Knut Hamsunsvei 12, 3612 Kongsberg. Tlf. 32 73 29 36 - Kontakt via Epost